top of page

Lamidore als koor

Lamidore is een vierstemmig koor dat sinds 1960 bestaat en in 2020 van Koning Filip de titel “Koninklijke vereniging Vriendengroep Lamidore” kreeg.

Lamidore als vriendengroep

Vrienden van goud hebben is een begrip bij ons.

Onze dirigente

Sinds februari 2017 is Anne-Leen Gevaert de dirigente van Lamidore.

Lamidore dirigente 1.jpg

Anne-Leen is een getalenteerde hoboïste

Anne-Leen (°1994) volgde het middelbaar onderwijs aan het plaatselijke Sint-Jozefscollege, waarna ze naar het Lemmensinstituut in Leuven trok. Daar is ze in juni 2017 afgestudeerd als master in de muziek. Geïnspireerd door Bram Nolf, haar leraar hobo aan de Torhoutse Academie, heeft ze zich gespecialiseerd als hoboïste.

Lamidore dirigente Anne-Leen Gevaert.jpg

Anne-Leen is hoboïste in de Torhoutse harmonie Jongelingskring en in het Brugse symfonieorkest Akademos. Intussen doceert ze zelf aan de Torhoutse Academie.

Dat Anne-Leen een getalenteerde muzikante is, bewijzen haar grootste onderscheiding aan de Torhoutse Academie (2012), haar eerste prijs notenleer aan het Lemmensinstituut (2014) en de onderscheiding bij haar afstuderen als Master in de Muziek – Hobo in het Lemmensinstituut (2017).

Anne-Leen in actie tijdens het concert The Sound of Movies

Anne-Leen houdt uiteraard van zingen in groep. Ooit was ze lid van Con Spirito, het Torhoutse kinderkoor dat toen geleid werd door Jos Decloedt. Na Con Spirito ging al haar tijd naar de studie van de hobo. Met Lamidore heeft ze haar passie voor het zingen weer opgenomen.

We danken Anne-Leen alvast voor haar enthousiaste engagement, helemaal in de filosofie van het koor: “Noten in harmonie, vriendschap van goud”.

bottom of page